Новини

18 Листопада, 2021
Реєстрація у Національній системі охорони здоров'я Польщі
Реєстрація у Національній системі охорони здоров'я Польщі

Реєстрація у Національній системі охорони здоров'я Польщі – нумо розбиратися!

Абсолютно кожен протягом життя стикається з необхідністю відвідати лікаря чи купити ліки в аптеці. А якщо ви знаходитесь в іншій країні, то з цим питанням варто ознайомитись дуже ретельно.

 Кожен студент, який вирушає на навчання до Польщі, повинен мати страховий поліс у разі проблем зі здоров'ям або при нещасному випадку.

 Медицина у Польщі суттєво відрізняється від системи охорони здоров'я в інших країнах. Фінансування системи йде переважно від платників податків, а сплачені кошти йдуть у фонд NFZ (Narodowy Fundusz Zdrowia) – Національний фонд охорони здоров'я.

 Кожен працівник (зокрема іноземець), який працевлаштований на підставі договору, сплачує 9% заробітної плати на медицину та має право отримувати безкоштовну медичну допомогу у будь-якій поліклініці чи лікарні, яка співпрацює з NFZ. Медична страховка NFZ поширюється також на членів сім'ї працівника - іноземця.

 Як зареєструватись у системі?

- Незалежно від того, з якою метою ви хотіли б застрахуватися у NFZ, перший крок — подання заявки.

- Роздрукувавши та заповнивши форму відповідним чином, ви можете подати її у відповідному воєводському відділенні NFZ або його представництві.

- Також вам знадобиться документ, що посвідчує особу (паспорт, Карта Побуту, посвідчення особи (dowód osobisty).

– Слід також взяти документ, який підтвердить, що у минулому ви були застраховані.

Для того, щоб скористатися послугами державних медустанов, вам потрібно прийти до поліклініки та пред'явити номер PESEL. Якщо його немає, можна надати паспорт.Потім вас знайдуть у базі даних та нададуть медичну допомогу.

Але є й інша можливість реєстрації - подати заявку у Варшавському  офісі "ОсвітиПоль". Решту ми зробимо за вас. Це дасть можливість бути включеним до Національної системи охорони здоров'я на таких же правах, як і в громадян Польщі. Вартість членського внеску до Національного Фонду Здоров'я становить приблизно 11 євро на місяць.

Послугу реєстрації в системі NFZ ми надаємо своїм студентам після приїзду до Польщі.


Отримати вичерпні відповіді та фахові консультації стосовно освіти проживання в Польщі, ви можете у фахівців Програми «ОсвітаПоль».
Пресцентр ОсвітаПоль™
(044) 584-49-26
(097) 747-64-02
(050) 437-28-03
info@osvitapol.info

 

З’ЯВИЛОСЬ ПИТАННЯ?
СКОРИСТАЙТЕСЯ ФОРМОЮ ЗВОРОТНЬОГО ЗВ’ЯЗКУ АБО НАДІШЛІТЬ ЗАПИТ! МИ З РАДІСТЮ ВІДПОВІМО НА ВСІ ВАШІ ЗАПИТАННЯ ТА УТОЧНЕННЯ!