Новини

19 Травня, 2022
Гуртожиток чи квартира?
Гуртожиток чи квартира?

Зробивши вибір на користь навчання за кордоном, майбутнім студентам треба буде вирішити чимало питань, серед яких знаходиться вибір житла.

   Квартира або гуртожиток?

Таке питання хвилює абсолютно кожного.  Обидва варіанти мають свої плюси та мінуси, тому розберімось, що і до чого.

Багато хто віддає перевагу жити в тиші та спокої, для такого життя, звичайно, підходить квартира.  Цей варіант має багато позитивних сторін.  Можна орендувати квартиру самому, але це досить затратно, можна знімати з кимось, однак якщо ваш співмешканець з'їде - вам доведеться платити за нього.

У перший рік навчання цей варіант не дуже вигідний.  Для того, щоб орендувати квартиру, як мінімум, потрібно перебувати на місці, щоб підписати договір (його підписують тільки з повнолітнім).  Договір укладають, зазвичай, на рік, тому якщо виникнуть проблеми, переїхати буде важко.

З цим варіантом житла наша ОсвітаПоль теж може допомогти.  По приїзду ми підберемо для вас доступні по бюджету варіанти та допоможемо з підписанням договору.  Але для першого року навчання краще розглядати гуртожиток.

Гуртожитки мають багато переваг:

Для бронювання, вам не потрібно приїжджати до Польщі.  Резервувати гуртожиток можна заздалегідь.  Після бронювання потрібно сплатити заставу.  Потім отримуємо документ для відкриття візи, приїжджаємо і заселяється в жовтні.

Оплата за проживання в гуртожитку частіше менша, ніж у квартирі й включає комунальні послуги та інтернет, в той час, як проживаючи у квартирі, вам доведеться доплачувати за інтернет, електрику, газ і воду.

У гуртожитку кожен платить сам за себе, в незалежності від кількості людей в кімнаті.

Тут є мінімальний термін проживання, зазвичай, це від двох до чотирьох місяців, тому, коли ви будете чимось незадоволені, то завжди зможете переїхати.

Якщо не подружитеся з сусідами, то зможете легко поміняти кімнату.

Наступний плюс - це вироблення Карти Побуту (посвідка на проживання). При її оформленні потрібен документ про прописку студента, в гуртожитку  отримати такий документ труднощів не складе.

Життя в гуртожитку досить безпечне, тут є цілодобова охорона, відео моніторинг і рецепція, тому батькам турбується не варто.

Студентів в гуртожитку відвідують наші координатори, а адміністрація завжди на зв'язку з ними.

У гуртожитку живуть такі ж студенти, як і ви, що полегшує пошук нових знайомих.  100% ви знайдете знайомих з вашого університету.  Тут вам нудьгувати не доведеться, вас чекає багато веселощів.

Безліч студентів залишається жити в гуртожитку і в наступні роки навчання, але завжди є варіант з'їхати.

Щоб гарненько освоїться в новій країні та знайти багато знайомих, краще місця першокурсникам годі й шукати!


Отримати вичерпні відповіді та фахові консультації стосовно освіти в Польщі, ви можете у фахівців Програми «ОсвітаПоль».

Пресцентр ОсвітаПоль™
(044) 584-49-26
(097) 747-64-02
(050) 437-28-03
info@osvitapol.info

 

 

З’ЯВИЛОСЬ ПИТАННЯ?
СКОРИСТАЙТЕСЯ ФОРМОЮ ЗВОРОТНЬОГО ЗВ’ЯЗКУ АБО НАДІШЛІТЬ ЗАПИТ! МИ З РАДІСТЮ ВІДПОВІМО НА ВСІ ВАШІ ЗАПИТАННЯ ТА УТОЧНЕННЯ!