Новини

13 Вересня, 2023
Форма навчання: стаціонар чи заочно?
Форма навчання: стаціонар чи заочно?

Що обрати: заочне навчання чи стаціонар?

Яку б форму навчання у польському виші ви не обрали, при належному навчанні, ви отримаєте знання на найвищому рівні.

Розберемо кожне відділення більш докладно та допоможемо вам із вибором.

Стаціонарне навчання:

Першою та головною причиною, чому іноземці обирають стаціонар, є те, що молоді люди найчастіше дуже амбітні та хочуть проводити повсякденне життя в іншій країні. Це нові можливості, нові враження, знайомства.

Наступна причина – це сам навчальний процес. При відвідуванні занять виробляється самодисципліна і мотивація вчитися краще. А студентське життя - це окрема і дуже значущий період життя тих, кому пощастило стати студентом, ще й в іншій країні!

Стаціонар дозволяє поєднувати роботу та навчання без додаткових дозволів.

Денну форму навчання мають усі факультети та спеціальності, на відміну від заочної.

За наявності Карти Поляка, денна форма навчання може бути безкоштовною для іноземців.

Ну і звичайно, щоденне перебування у вузі дозволяє добре адаптуватися і налагодити безліч нових і дуже цікавих контактів, удосконалити навички спілкування в іноземному середовищі.

Заочне навчання:

Обсяг інформації, який ви отримаєте у ВНЗ, це фундамент Вашої освіти, тому більше потрібно буде приділяти увагу самоосвіті. А практичні навички набуваються вже в процесі роботи, яку студенти самі підшукують у процесі навчання.

Величезним плюсом є менший конкурс на час вступу і можна бути впевненим, що будете зараховані.

Заочна форма підходить тим, хто хоче заощадити, але при цьому здобути якісну освіту. Навчання на заочній формі проходить лише у вихідні, 2 рази на місяць. А усі будні можна присвятити постійній роботі.

Під час навчання можна завести корисні знайомства, тому що на заочному навчаються доросліші люди, які, зазвичай, усі працюють.

Але мінусом для юнаків є те, що заочна форма навчання не дає відстрочку від армії.

Також великим мінусом є те, що при заочній формі, іноземцю не завжди відкриють річну Національну візу.

Обидві форми навчання по-своєму хороші, і після закінчення вузу ви отримаєте однакові дипломи, але якщо страждаєте на відсутність самодисципліни, то заочку краще не обирати!


Отримати вичерпні відповіді та фахові консультації стосовно освіти проживання в Польщі, ви можете у фахівців Програми «ОсвітаПоль».
Пресцентр ОсвітаПоль™
(044) 584-49-26
(097) 747-64-02
(050) 437-28-03
info@osvitapol.info

 

 

З’ЯВИЛОСЬ ПИТАННЯ?
СКОРИСТАЙТЕСЯ ФОРМОЮ ЗВОРОТНЬОГО ЗВ’ЯЗКУ АБО НАДІШЛІТЬ ЗАПИТ! МИ З РАДІСТЮ ВІДПОВІМО НА ВСІ ВАШІ ЗАПИТАННЯ ТА УТОЧНЕННЯ!