Новини

09 Травня, 2023
Очне чи дистанційне?
Очне чи дистанційне?

Дистанційне навчання VS очне

Упродовж 2020-2021 навчального року студенти всіх закладів освіти займалися дистанційно. Причиною був коронавірус. Але дуже багато хто замислюється про вибір дистанційної форми навчання і зараз. Комусь такий формат навчання підходить, а комусь протипоказаний. Розгляньмо плюси й мінуси такого навчання.

Звичайно, за відгуками більшості студентів, очне навчання має низку переваг перед дистанційним:
- Перше - це особистий контакт студента з викладачем, організований і контрольований навчальний процес
- Коли ви ходите в університет, сидите на парах, ви 100% засвоюєте більше інформації. Очне навчання "змушує" студентів вчитися. Відповідно, більшість студентів вчиться краще.
- Наступне, мабуть, найважливіше, це живе спілкування з одногрупниками. Якщо навчання відбувається іноземною мовою, то це ще більш вигідно, бо спілкуючись з одногрупниками, мова вчиться сама собою. На групових практичних заняттях студенти постійно спілкуються, контактують і це викликає велику мотивацію.
- Всілякі заходи, які проводить університет, теж дуже цікаво відвідувати. Безліч нових знайомств, спонтанних ситуацій, які вчать вас важливих життєвих навичок.

Однак у дистанційного навчання теж є свої позитивні сторони:
- Деякі університети знижують ціну за навчання, але не всі.
- Навчатися можна з будь-якої точки світу, незалежно від того, де ви перебуваєте, вдома, на островах чи в транспорті. Звісно, краще слухати пари вдома, але якщо у вас є справи, то можна прослуховувати навіть на ходу.
- Усі лекції записуються і в будь-який момент можна їх переслухати, так само всі матеріали й презентації викладачі намагаються публікувати.
- Можна легко знайти роботу і поєднувати з навчанням. На дистанційному навчанні це зробити набагато простіше.
- І дуже важливий плюс, це те, що втома відчувається набагато менше, коли ви сидите вдома, ви відчуваєте більше свободи, ніж проводячи більшу частину дня в університеті.
Але дистанційне навчання пропонують далеко не всі виші і вибір спеціальностей не такий великий, як на стаціонарній формі.

Майже всі виші проводили опитування серед своїх студентів у період пандемії, і як свідчать результати, більшість студентів обирають навчання в університеті! Очне навчання однозначно підходить меншим студентам, випускникам шкіл, які не завжди добре мотивовані до навчання, інколи мають слабку самоорганізацію та проблеми з самодисципліною. Дистанційне навчання ж обирають більш дорослі та свідомі здобувачі освіти, які поєднують навчання з роботою.


Отримати вичерпні відповіді та фахові консультації стосовно освіти в Польщі, ви можете у фахівців Програми «ОсвітаПоль».
Пресцентр ОсвітаПоль™
(044) 584-49-26
(097) 747-64-02
(050) 437-28-03
info@osvitapol.info
www.osvitapol.info
З’ЯВИЛОСЬ ПИТАННЯ?
СКОРИСТАЙТЕСЯ ФОРМОЮ ЗВОРОТНЬОГО ЗВ’ЯЗКУ АБО НАДІШЛІТЬ ЗАПИТ! МИ З РАДІСТЮ ВІДПОВІМО НА ВСІ ВАШІ ЗАПИТАННЯ ТА УТОЧНЕННЯ!