Новини

20 Грудня, 2019
Популярні спеціальності. Освітні пропозиції польських вузів.
Популярні спеціальності. Освітні пропозиції польських вузів.

Сьогодні вища освіта в Польщі є затребуваною не лише серед громадян цієї країни, а й серед іноземців. Останніх особливо приваблює якість освіти, відносно доступна вартість навчання та проживання. Але головне те, що польська освіта повністю відповідає вимогам сучасного ринку праці, вона робить акцент на практичне застосування отриманих знань та досить швидко адаптується під зміни ринку.

Отримавши польський диплом, ви зможете працевлаштуватися в Україні, Польщі, країнах ЄС чи в Америці, що дозволить побудувати успішну кар’єру без кордонів. Розглянемо ж детально найбільш популярні спеціальності та кращі пропозиції від польських вищих навчальних закладів.

Спеціальності ІТ-сфери – найкращі освітні пропозиції

Сьогодні список професій, випускники яких мають найвищу зарплатню після отримання диплому, очолюють спеціальності ІТ-сфери. Брак фахівців у даній сфері є спільною проблемою для європейських країн, тому затребуваність кваліфікованих «айтішників» спостерігається не тільки в Польщі, а й країнах ЄС. Особливо актуальні на ринку праці послуги таких фахівців: програмісти, розробники додатків для комп'ютерів і смартфонів, дизайнери, спеціалісти в області комп'ютерної безпеки. Програмісти в середньому отримують зарплатню 4000-15000 злотих на місяць.

Освітні пропозиції, які варті вашої уваги, від вузів-партнерів за ІТ-спеціальностями:

  1. Польсько-японський університет інформаційних технологій – є одним із лідерів у цій галузі, про що свідчать престижні рейтинги. Ціна навчання 2290-3325 євро на рік.
  2. Академія фінансів та бізнесу «Вістула» - один із кращих недержавних університетів Польщі, що проводить навчання на факультеті інформатики за 1750 євро/рік.
  3. Університет інформаційних технологій та менеджменту – профільний ВНЗ, його головне завдання – підготовка висококваліфікованих кадрів з інформаційних технологій. Розцінки на навчання від 990 до 2120 євро на рік.
  4. Ченстоховський політехнічний університет – державний навчальний заклад, який пропонує для українців навчання на факультеті інформатики за 1000 євро/рік.

Варто зазначити, що навчання на факультетах інформатики пропонують усі державні політехнічні університети, а вартість такої освіти в середньому 1500-4000 є на рік. Також багато цікавих пропозицій від приватних вузів, що мають нижчу ціну.

Фінанси, банківська справа, торгівля – цікаві освітні пропозиції

Робота у сфері фінансів відкриває перед фаховим випускником широкі перспективи, можливість гарного кар’єрного зросту. Спеціалісти з вищою економічною освітою можуть розраховувати на стартову зарплатню у розмірі 3000 злотих. Досить затребуваними сьогодні в Польщі, як і в усьому світі, є менеджери з продажів. Професіонали, які дійсно вміють продавати, а також просувати товар (маркетологи, рекламісти), будуть популярні завжди і всюди. Дана сфера включає безліч спеціальностей, починаючи з продавця в магазині й закінчуючи керівником відділу, магазину чи компанії. Найчастіше успішні люди кар'єрний шлях якраз і розпочали зі звичайного мерчендайзера чи консультанта, поступово переходячи на вищий рівень, на більш високооплачувані посади. Відносно новим видом діяльності є продажі в інтернеті, під потреби якого польська освіта також готує професіональних продавців. Спеціалісти цієї галузі можуть заробляти від 2500 до 15000 злотих на місяць.

Державні та приватні польські університети пропонують безліч варіантів навчання з економічного напрямку. Вартість такої освіти стартує від 1000 євро на рік. Розглянемо цікаві пропозиції від кращих вузів:

  1. Суспільна Академія Наук, найбільший недержавний навчальний заклад Польща, проводить навчання на факультеті «Фінанси та облік» за 1520 євро на рік.
  2. Академія фінансів та бізнесу «Вістула», що є профільним навчальним закладом, навчає студентів за 1450 євро на рік.
  3. Університети банківської справи у Вроцлаві, Познані та Гданську – престижні й популярні навчальні заклади, мають освітні пропозиції від 1000 євро за рік.
  4. Університет Лазарського у Варшаві пропонує навчання на факультеті економіки за 2025 євро на рік.
  5. Навчання в Академії імені Леона Козмінського обійдеться дорожче – 2790 євро за рік. Проте саме цей вуз визнано найкращим бізнес-університетом Центрально-східної Європи, згідно з оцінкою газети Financial Times.
  6. Варшавський університет економіки SGH - один із найстаріших, найпрестижніших економічних вишів Польщі, пропонує навчання на економічних факультетах за 3900 євро/рік.
  7. Краківський Економічний Університет – найбільший економічний вуз Польщі, проводить навчання з економічних напрямків за 2300 євро/рік

Філологія та кращі пропозиції від польських ВНЗ

Знання іноземних мов цінувалося й гарно оплачувалося завжди, тому чим більшою кількістю мов володіє фахівець, тим він є більш конкурентоспроможним на ринку праці. Українські студенти, що мають диплом польського вузу, вже мають перевагу перед польськими одногрупниками, адже вони володіють українською, російською, польською й англійською (вона є обов’язковою) мовами, а можливо й іншими.

Звісно, знанням англійської мови сьогодні вже нікого не здивуєш, нею володіють багато людей. А от китайська, японська, німецька, французька й інші мови залишаються досить затребуваними на ринку праці, тому такі спеціалісти досить високо цінуються. Їх заробітна платня стартує від 2000 злотих на місяць.

Філологія сьогодні представлена у багатьох рейтингових та престижних польських навчальних закладах. До вашої уваги найкращі пропозиції, на наш погляд:

  1. SWPS Університет гуманітарних і соціальних наук пропонує навчання англійської, норвезької, шведської, італійської, іспанської мови за 1915 євро/рік.
  2. Краківська Академія ім. Анджея Фрича Моджевського – англійська філологія 1445 євро на рік.
  3. Лодзінський університет проводить навчання на факультеті з англійської, німецької, французької, іспанської, італійської філології за 1350 євро/рік.
  4. Вроцлавський університет має наступні лінгвістичні факультети: французька, іспанська, італійська, китайська, корейська, індійська, арабська, грецька, чеська, сербська філологія та ін. Навчання тут вартує від 2150 євро за рік.
  5. Академія «Вістула», що знаходиться в Варшаві, навчає англійської, іспанської за 1250 євро на рік.
  6. Університет іноземних мов ім. Самуіла Богуміла Лінде – профільний навчальний заклад у Познані, пропонує різноманітні філологічні факультети за помірну ціну – 1445 євро на рік.
  7. Суспільна Академія Наук - 1615 євро на рік.

Транспорт та логістика – найкращі освітні пропозиції

Сфера логістики, транспорту та експедиції, завдяки розвитку міжнародної економіки й торгівлі, вкрай активно розвинулася й розширилася за останнє десятиліття. Тому спеціалісти даної галузі мають гарні можливості для працевлаштування й професійного розвитку. Не дивлячись на велику кількість вакансій, зарплати логістів завжди були й залишаються на високому рівні. Логісти потрібні скрізь і завжди, тому спеціалісти мають гарні можливості для кар’єрного росту. Практично кожна професія у цій сфері є універсальною, оскільки дозволяє працевлаштуватися в будь-якій країні, на будь-якому континенті. Для цього потрібно мати бажання й хист, профільну освіту та диплом бакалавра. Зайвим не буде і практичний досвід роботи в галузі логістики, наприклад, у складському управлінні або у сфері транспортних перевезень. Зарплатня кваліфікованого спеціаліста вже на початку кар’єри стартує від 3000 злотих.

Пропонуємо розглянути привабливі пропозиції факультетів логістики від наших вузів-партнерів:

  • Комерційно-технічний університет у Варшаві – 1230 євро/рік;
  • Університет екології й управління – 1175 євро/рік;
  • Ченстоховський політехнічний університет – 1000 євро/рік;
  • Міжнародний університет логістики та транспорту у Вроцлаві – від 950 євро/рік;
  • Університет логістики у Познані - від 1150 євро/рік.

Цей перелік, звичайно, не є вичерпним. Спостерігається тенденція щодо збільшення попиту на професії, спрямовані на розробку і вдосконалення технологій, які вже незабаром будуть застосовуватись величезною кількістю користувачів. Затребувані спеціальності, які приносять стабільно високий рівень доходу, є в енергетичній сфері, секторі автоматизації та новітніх технологіях, в області штучного інтелекту, кібербезпеки. Також у світі, в тому числі у Польщі й Євросоюзі, існує велика потреба в медиках та фармацевтах. Але про ці та інші спеціальності й кращі пропозиції від наших вузів-партнерів ми розкажемо вам у наступних публікаціях.


 Отримати вичерпні відповіді та консультації стосовно освіти в Польщі ви можете у фахівців Програми «ОсвітаПоль». Приймайте зважені рішення!

Прес-центр ОсвітаПоль™
(044) 584-49-26
(097) 747-64-02
(050) 437-28-03
info@osvitapol.info
www.osvitapol.info

З’ЯВИЛОСЬ ПИТАННЯ?
СКОРИСТАЙТЕСЯ ФОРМОЮ ЗВОРОТНЬОГО ЗВ’ЯЗКУ АБО НАДІШЛІТЬ ЗАПИТ! МИ З РАДІСТЮ ВІДПОВІМО НА ВСІ ВАШІ ЗАПИТАННЯ ТА УТОЧНЕННЯ!