Новини

02 Травня, 2022
Zerówka – підготовчий курс в польському вузі
Zerówka – підготовчий курс в польському вузі

Багато абітурієнтів, які вивчають можливість отримання вищої освіти в Польщі, зустрічаються з таким терміном, як "зерувка". Що  ж це таке? Нумо розберімось.

 "Зерувка" - це курс польської мови, тривалістю в 1 рік, який спрямований на підготовку абітурієнтів для вступу до польських вузів. Його ще називають "нульовий курс". По закінченню такого курсу, ви отримуєте сертифікат, що підтверджує ваше знання польської мови на необхідному рівні для вступу до будь-якого університету.

Якщо ви точно зважилися навчатись в Польщі, але ваші знання польської мови нульові або вже недостатньо часу на її вивчення, то зерувка буде хорошим варіантом. Курс являє собою не тільки вивчення мови, а й знайомство з історією, звичаями та культурою країни, що допомагає краще адаптуватися в новому середовищі.

Якщо ви вже визначилися зі спеціальністю, то існують більш розширені курси, де вивчають професійну термінологію, яка знадобиться при навчанні на конкретній спеціальності.

Річний курс навчання починається, так само як і навчання в університетах - з 1 жовтня і триває до червня. Зерувка складається з двох семестрів, заняття проходять щодня з понеділка по п'ятницю і тривають від 4 до 8 годин на день. По закінченню учні складають іспит.

Вартість зерувки варіюється від 2000 до 4000 євро, залежно від її місця проведення. Оплачується за рік. При цьому в державних навчальних закладах зерувок не так вже й багато.

 


Отримати вичерпні відповіді та фахові консультації стосовно освіти в Польщі, ви можете у фахівців Програми «ОсвітаПоль»

Пресцентр ОсвітаПоль™
(044) 584-49-26
(097) 747-64-02
(050) 437-28-03
info@osvitapol.info
З’ЯВИЛОСЬ ПИТАННЯ?
СКОРИСТАЙТЕСЯ ФОРМОЮ ЗВОРОТНЬОГО ЗВ’ЯЗКУ АБО НАДІШЛІТЬ ЗАПИТ! МИ З РАДІСТЮ ВІДПОВІМО НА ВСІ ВАШІ ЗАПИТАННЯ ТА УТОЧНЕННЯ!