Новини

20 Січня, 2021
Що вивчають на факультеті «Національна безпека»?
Що вивчають на факультеті «Національна безпека»?

Що вивчають на факультеті «Національна безпека»?

Політична ситуація у сучасному світі потребує спеціалістів зі знаннями й практичними навичками національної безпеки. Вищі навчальні заклади Польщі, тримаючи руку на пульсі тенденцій світового ринку праці, готують фахівців із національної безпеки, пропонуючи якісну європейську освіту й для української молоді. Розглянемо більш детально, що можна дізнатися під час навчання на даному факультеті, які отримати практичні й теоретичні знання.

Що вивчають на факультеті?

Національна безпека – це популярний напрям навчання уже кілька років, але в майбутньому йому прогнозують ще більше визнання й значення. Адже затребуваність спеціалістів з безпеки у сучасному хиткому світі надзвичайно висока. Національна безпека – це комплекс політичних, воєнних, охоронних, правових, оздоровчих, економічних і соціальних заходів, що спрямовані на забезпечення мирного життя нації, попередження можливих загроз.

Спеціалісти з внутрішньої безпеки мають не лише усунути проблему й небезпеку, а й запобігти її виникненню, спрогнозувати поведінку й можливі дії від небезпечних людей, організацій, що можуть зашкодити нормальному життю окремих громадян та нації в цілому. Враховуючи наростаючі конфлікти у світі, гібридні війни та терористичні акти, стає зрозумілим, чому спеціалісти цієї професії затребувані в Європі, США, а факультети з їх підготовки вважаються престижними.

Освітня програма з національної безпеки охоплює безпеку держави, суспільства, техногенну й екологічну, економічну, енергетичну, інформаційну й особисту безпеку. Очевидно, що навчання має міждисциплінарний характер, а студенти готуються до роботи у силових структурах, підрозділах особливого призначення, державному управлінні на регіональному й державному рівнях.

Базові предмети, які вивчатимуться студентами на факультеті «Національна безпека»:

  • інститути безпеки в державі;
  • внутрішня безпека в ЄС;
  • види кіберзагроз, їх попередження й усунення;
  • регіональна та державна безпека;
  • політика безпеки країн NATO;
  • цивільно-військова співпраця.

В залежності від обраної спеціальності й навчального закладу, додатково студенти можуть освоїти наступні дисципліни: стратегічна співпраця, антитерористичні комплекси, кібертероризм, національна розвідка, публічна безпека, кризовий менеджмент, екологічна безпека, ведення переговорів, т.п.

Випускники факультету «Національна безпека» мають можливість отримати престижну роботу у поліції, збройних силах, митній службі, антикорупційних органах, службі охорони аеропортів, морських портів і інших важливих об’єктів, в Міністерстві надзвичайних ситуацій, кризових центрах, в приватних охоронних і детективних агенціях, у міжнародних організаціях, на підприємствах тощо.

Польсько-українська програма «ОсвітаПоль» до вибору українських студентів, яких цікавить вища освіта в Польщі на факультеті «Національна безпека», пропонує широкий вибір державних та приватних вузів. Так, обрати можна с поміж наступних престижних ВНЗ:

  • Краківської академії ім. Моджевського,
  • Суспільної Академії Наук у Варшаві і Лодзі,
  • Академії фінансів та бізнесу "VISTULA"
  • Університеті імені Адама Міцкевича у Познані,
  • Університету менеджменту у Варшаві
  • Вроцлавського університету,
  • Щецинського університету та інших навчальних закладів.

Вибір достатній під індивідуальні потреби й побажання абітурієнтів, фінансові можливості родини. Але головне, разом із «ОсвітаПоль» вступ буде полегшеним і гарантованим.


Отримати вичерпні відповіді та фахові консультації стосовно освіти в Польщі, ви можете у фахівців Програми «ОсвітаПоль». 
Пресцентр ОсвітаПоль™
(044) 584-49-26
(097) 747-64-02
(050) 437-28-03
info@osvitapol.info
www.osvitapol.info

З’ЯВИЛОСЬ ПИТАННЯ?
СКОРИСТАЙТЕСЯ ФОРМОЮ ЗВОРОТНЬОГО ЗВ’ЯЗКУ АБО НАДІШЛІТЬ ЗАПИТ! МИ З РАДІСТЮ ВІДПОВІМО НА ВСІ ВАШІ ЗАПИТАННЯ ТА УТОЧНЕННЯ!