Новини

08 Травня, 2021
Музей Аушвіц-Біркенау в Освенцімі
Музей Аушвіц-Біркенау в Освенцімі

Музей Аушвіц-Біркенау в Освенцімі

У невеликому містечку малопольського воєводства, під назвою Освенцим, знаходиться одне сумно відоме місце, яке стало символом жорстокості фашистського режиму, уособленням зла і жаху. Саме в цьому місці в роки Другої світової війни загинули мільйони людей. Це концтабір Аушвіц.

Уже понад 70 років в Освенцімі існує цей музей, який став об'єктом всесвітньої спадщини ЮНЕСКО. Щорічно його відвідує кілька сотень тисяч туристів з усього світу і його відвідування ще нікого не залишило байдужим.

Виставлені в корпусах і блоках експонати, крематорії та печі, кімнати та камери тортур, залізниця смерті, все це приводить в жах всіх, хто хоч раз відвідував музей. Навіть від однієї, викуваної на воротах написи "Arbeit macht frei" або "Праця звільняє", вже біжать мурашки.

Якась частина будівель була зруйнована есесівцями, які прагнули таким чином приховати сліди злочинів. Однак багато об'єктів збереглися. Тут можна побачити бараки, в яких жили в'язні, камери, де в'язні цілодобово стояли на ногах і навіть закритий двір для страти. У корпусах розташовані різні виставки, де можна побачити особисті речі тих, хто опинився в концтаборі, безліч газетних вирізок та фото.

Перед відвідуванням варто упевнитися, що ви дійсно морально готові. Це не місце для цікавого проведення дозвілля, це місце, в якому застигає кров і кому підступає до горла. На офіційному сайті музею є навіть попередження, що відвідування дітям молодше 14 років не рекомендується.

Це місце однозначно варто відвідати, щоб знати і пам'ятати...

Музей розташований в 60 км від Кракова. На машині дорога займе близько години. Вхід відкритий цілий рік, є як індивідуальні, так і групові екскурсії (на них квитки варто бронювати заздалегідь).


Отримати вичерпні відповіді та фахові консультації стосовно освіти в Польщі, ви можете у фахівців Програми «ОсвітаПоль»

Пресцентр ОсвітаПоль™
(044) 584-49-26
(097) 747-64-02
(050) 437-28-03
info@osvitapol.info

 

 

З’ЯВИЛОСЬ ПИТАННЯ?
СКОРИСТАЙТЕСЯ ФОРМОЮ ЗВОРОТНЬОГО ЗВ’ЯЗКУ АБО НАДІШЛІТЬ ЗАПИТ! МИ З РАДІСТЮ ВІДПОВІМО НА ВСІ ВАШІ ЗАПИТАННЯ ТА УТОЧНЕННЯ!