Новини

20 Травня, 2021
Як святкують День Народження в Польщі?
Як святкують День Народження в Польщі?

Як святкують День Народження в Польщі?

Польща - це католицька країна, тому головним святом тут є іменини, а не День Народження. Іменини - це день святого покровителя або День Ангела.

У Польщі вважається нечемним не привітати близьку людину в день іменин. Найчастіше іменини - це не галасливе свято, в цей день не влаштовують гуляння. Це додатковий святковий день для кожного, з можливістю почути теплі слова та привітання. Однак представники старшого покоління люблять влаштовувати справжнє свято і повеселитися від душі у свій день.


Деякі іменини є національними святами. Одними з найцікавіших і найпопулярніших є іменини Святого Мартіна і Святої Барбари.
Іменини святого Мартіна (11 листопада) - це дуже поширене свято по всій Європі. В цей день проходить грандіозний хід в Познані, процесію очолює Святий Мартін, якому мер вручає ключі від міста. Після ходи всі сідають за святковий стіл. Основні страви - особливі круасани та м'ясо гусей.


Іменини Барбари (4 грудня) - так само вважається важливим святом. Свята Барбара - це покровителька шахтарів, тому для них це дуже важливий день. Зазвичай, цей день святкують в барах або пабах, де збираються тільки чоловіки.
Однак в сучасному світі іменини святкують не всі, тому День Народження ніхто не скасовував.

За польським традиціям святкування дня народження починається близько 5- 6 години вечора і проходить в колі родини або друзів. Це свято не дуже відрізняється від наших традицій. Люди влаштовують застілля, де зазвичай подають кремовий торт, фрукти та різні закуски.
Молодь найчастіше відзначає день народження в клубах, ресторанах або барах, в залежності від можливостей. Але в основному, в Польщі частіше організовують домашні вечірки.


Отримати вичерпні відповіді та фахові консультації стосовно освіти в Польщі, ви можете у фахівців Програми «ОсвітаПоль»

Пресцентр ОсвітаПоль™
(044) 584-49-26
(097) 747-64-02
(050) 437-28-03
info@osvitapol.info
З’ЯВИЛОСЬ ПИТАННЯ?
СКОРИСТАЙТЕСЯ ФОРМОЮ ЗВОРОТНЬОГО ЗВ’ЯЗКУ АБО НАДІШЛІТЬ ЗАПИТ! МИ З РАДІСТЮ ВІДПОВІМО НА ВСІ ВАШІ ЗАПИТАННЯ ТА УТОЧНЕННЯ!