Новини

15 Листопада, 2021
ЯК СТАТИ СТУДЕНТОМ РЕЙТИНГОВОГО ВУЗУ?
ЯК СТАТИ СТУДЕНТОМ РЕЙТИНГОВОГО ВУЗУ?

У Польщі багато навчальних закладів, які перебувають у світових освітніх рейтингах.


Для кожного вишу, державного чи приватного, велику роль відіграє репутація.
Вона впливає на привабливість навчального закладу в очах абітурієнтів, роботодавців та інвесторів. Вважається, що висока позиція національних університетів у рейтингу підвищує імідж країни загалом та залучає іноземних студентів. Для цього вузи мають ставати прозорішими, а також запроваджувати прийняті у світі стандарти наукових досліджень та підготовки фахівців.


Найпопулярніший, найширший, інформативніший та наочний рейтинг – це рейтинг навчальних закладів Польщі від освітнього порталу Перспективи:
http://ranking.perspektywy.pl/2021/


Цей рейтинг є загальним для державних та приватних університетів. Проте, можна виділити окремо рейтинг приватних, державних вишів чи рейтинг спеціальностей.
Для оцінювання вищих навчальних закладів використовуються такі критерії:

• Міжнародне співробітництво ВНЗ
• Умови навчання
• Наукова ефективність вишу
• Науковий потенціал та матеріальна база
• Інновації
• Престиж
• Затребуваність випускника ринку праці


Програма обміну студентами в рейтингових вузах відрізняється, тому що університетів - партнерів по всьому світу у них, відповідно, більше, завдяки своєму статусу та престижу. Навчаючись у подібному виші, шанс потрапити на програму обміну набагато вищий, а перелік країн та університетів за кордоном набагато ширший.


Умови вступу до таких вишів дуже відрізняються між собою. При вступі до приватних вузів потрібно, найчастіше, лише атестат і сертифікат про знання мови, а в державних - можуть бути обов'язковими іспити чи тестування, і навіть конкурс атестатів.
Ознайомитись з вузами, факультетами, цінами на навчання можна у нас на сайті, розділ "УНІВЕРСИТЕТИ"


Отримати вичерпні відповіді та фахові консультації стосовно освіти проживання в Польщі, ви можете у фахівців Програми «ОсвітаПоль».
Пресцентр ОсвітаПоль™
(044) 584-49-26
(097) 747-64-02
(050) 437-28-03
info@osvitapol.info
З’ЯВИЛОСЬ ПИТАННЯ?
СКОРИСТАЙТЕСЯ ФОРМОЮ ЗВОРОТНЬОГО ЗВ’ЯЗКУ АБО НАДІШЛІТЬ ЗАПИТ! МИ З РАДІСТЮ ВІДПОВІМО НА ВСІ ВАШІ ЗАПИТАННЯ ТА УТОЧНЕННЯ!