Новини

03 Грудня, 2021
Заявляємо про себе та знаходимо гарну роботу!
Заявляємо про себе та знаходимо гарну роботу!
Заявляємо про себе та знаходимо гарну роботу!

Рано чи пізно усі студенти стикаються з пошуком роботи. З чого почати? Де шукати роботу?

Перше, що потрібно зробити, це якісне резюме. Його можна оформити на спеціальних сайтах або написати самому у Word. Але це не всі документи, які вам знадобляться. Великою відмінністю наших країн від країн ЄС є те, що разом із резюме рекрутери вимагають прикріпити мотиваційний лист.

Мотиваційний лист – це супровідний лист, який пояснює та доповнює ваше резюме. Його завданням є зацікавити роботодавця переглянути ваше резюме. У мотиваційному листі потрібно коротко викласти інформацію про себе, хто ви такий і чому хочете працювати у цій компанії. Тому на першому етапі ви пишете ці два документи та потім розміщуєте ці документи на сайтах пошуку роботи.

У такий спосіб, як показує практика, роботу можна шукати дуже довго, потрібно рухатися далі й для цього вам потрібно зареєструватися в Biuro Karier (кар'єрний офіс) від вашого університету. Цей офіс знаходиться у всіх університетах та значно спрощує життя у пошуках роботи. Звичайно, за вас ніхто не шукатиме роботу, проте можуть запропонувати відповідні варіанти та допомогти з написанням резюме, у підготовці до співбесіди.

Далі слід зареєструватися на загальновідомих сайтах, таких як Linkedin та Goldenline. Заповніть профіль як польською, так і англійською мовами. Тут ви зможете відфільтрувати пропозиції про роботу, які найбільше вам підходять. Крім того, практично щодня на таких платформах з'являються нові пропозиції та знайти роботу простіше. Ці два сайти відрізняються від звичайних сайтів пошуку роботи тим, що тут все зосереджено на офісній роботі, подібні мережі позиціонують себе, як мережі для встановлення ділових контактів.

Та й остання порада. Поговоріть з друзями та знайомими, розкажіть їм, що ви шукаєте роботу. Дуже часто трапляється так, що саме друзі чи друзі друзів допомагають знайти роботи.

Отримати вичерпні відповіді та фахові консультації стосовно освіти проживання в Польщі, ви можете у фахівців Програми «ОсвітаПоль».
Пресцентр ОсвітаПоль™
(044) 584-49-26
(097) 747-64-02
(050) 437-28-03
info@osvitapol.info

 

 

З’ЯВИЛОСЬ ПИТАННЯ?
СКОРИСТАЙТЕСЯ ФОРМОЮ ЗВОРОТНЬОГО ЗВ’ЯЗКУ АБО НАДІШЛІТЬ ЗАПИТ! МИ З РАДІСТЮ ВІДПОВІМО НА ВСІ ВАШІ ЗАПИТАННЯ ТА УТОЧНЕННЯ!