Новини

24 Березня, 2022
НАВЧАННЯ УКРАЇНСЬКОЮ МОВОЮ
НАВЧАННЯ УКРАЇНСЬКОЮ МОВОЮ
Краківська Політехніка буде навчати студентів українською мовою
 
Як повідомляє http://perspektywy.pl/, навчання українською мовою пропонується на факультетах «Будівництво» та «Транспорт». Спеціалісти цих напрямків будуть найбільше затребувані у найближчому часі.
 
"У першому семестрі навчання проводитиметься повністю українською мовою, у другому семестрі – українською та польською. З третього семестру більшість занять буде проводитись польською мовою, за потреби – з елементами занять українською, – пояснює проф. університету декан Анджей Шарата.
 
Пропозиція Краківської Політехніки покликана допомогти, зокрема, кандидатам з України у подоланні мовного бар’єру та в адаптації до навчання в Польщі. За звичайних обставин іноземці, які не знають польської мови, але хочуть нею навчатися, готуються до навчання в Польщі на однорічних підготовчих курсах.
 
У програмі навчання в галузі «Будівництво» є багато предметів, що охоплюють будівельні конструкції, оцінку їх стану та експлуатацію в різних умовах. Ці знання також можуть бути адаптовані до потреб спеціалістів, які оцінять стан будівель після воєнних пошкоджень та розроблять для них технічні рішення. Подібний підхід буде застосований у сфері «Транспорт». –
 
Студенти з України також зможуть скористатися пакетом додаткових занять – корекційними заняттями з математики та хімії або заняттями, присвяченими діючим будівельним нормам України. В результаті вони закінчать навчання з європейським дипломом інженера та з компетенціями і знаннями, так необхідними Україні, – пояснює д-р техн. наук Віталій Наумов, професор Краківської Політехніки на Будівельному Факультеті.
 
Нові студенти можуть розраховувати на підтримку адміністрації університету, студентського самоврядування та старших колег, які вже навчаються в КП і декларують допомогу в адаптації.
 
Кількість людей, яких Краківська Політехніка зможе прийняти вже в жовтні цього року, буде залежати від можливостей університету, а також, зокрема, від системних рішень, що будуть прийняті польським урядом та Міністерством освіти і науки.

Прес-центр ОсвітаПоль
(097) 747-64-02
(050) 437-28-03
info@osvitapol.info
www.osvitapol.info
З’ЯВИЛОСЬ ПИТАННЯ?
СКОРИСТАЙТЕСЯ ФОРМОЮ ЗВОРОТНЬОГО ЗВ’ЯЗКУ АБО НАДІШЛІТЬ ЗАПИТ! МИ З РАДІСТЮ ВІДПОВІМО НА ВСІ ВАШІ ЗАПИТАННЯ ТА УТОЧНЕННЯ!