Новини

04 Квітня, 2017
Медична освіта у Польщі
Медична освіта у Польщі

Отримання медичної освіти за кордоном - досить складний процес, оскільки даний напрямок дуже популярний. Враховуючи велику кількість абітурієнтів, вимоги до них нерідко завищені, до того ж вартість навчання у медичних закладах у кілька разів вища, ніж на інших спеціальностях.

Якщо ви все ж прагнете отримати медосвіту за кордоном, мабуть, кращий варіант - медичні університети в Польщі. У цій країні не тільки набагато простіше вступити і вчитися у вищих медичних навчальних закладах, але й можна підтвердити український медичний диплом (нострифікація).


 

Медична освіта в Польщі для українців

У Польщі всього дванадцять вищих медичних закладів. Найпрестижнішими і найвідомішими вважаються: Вроцлавський, Лодзінський, Варшавський, Гданський, Познанський,  Люблінський та Collegium Medicum при Ягеллонському університеті. 

Причина популярності польських медичних університетів - ​​незавищена вартість, але висока якість навчання, яка повністю відповідає євростандартам. Диплом польського медичного вищого навчального закладу визнається в усьому Євросоюзі та більшості країн світу (Канада, США, Австралія).

Для іноземців існує два варіанти, як поступити в медичні університети в Польщі. Перший, більш складний, - з Картою Поляка на рівних правах з громадянами країни. Освіта в Польщі для таких студентів безкоштовна, до того ж нараховується стипендія. Однак для вступу потрібно скласти іспити з двох предметів з категорії природничих наук польською мовою (біологія, хімія або фізика), які за ступенем складності прирівнюються до польської Матуре розширеного рівня. Також досить часто, щоб вступити на деякі спеціальності (наприклад, стомат.технологія, логопедія), потрібна додаткова здача іспитів.

Другий варіант, більш легкий, - платне навчання. У такому випадку іспити не здаються, абітурієнт зараховується за результатами співбесіди та оцінками атестату. Якщо ваш вибір - медична освіта в Польщі англійською мовою, яка є практично у всіх польських медичних вишах, будьте готові підтвердити свій хороший рівень англійської.

Який університет ви не обрали, практично скрізь від вступників потрібна довідка про вакцинацію проти гепатиту B. Також варто відзначити, якщо ви вибрали для себе дієтологію, фізіотерапію, сестринську справу, акушерство або меддопомогу, Вам не обов'язково вступати до мед. університету. Диплом цих напрямків можна отримати і в немедичних польських вищих навчальних закладах як в приватних, так і державних.

Отже, щоб отримати медичну освіту в Польщі, потрібно знати масу дрібниць і нюансів, від яких залежатиме результат вступу. Допомогти розібратися з усіма тонкощами польської освіти, оформити документи, вступити до університету, адаптуватися до нового середовища покликана освітня Програма «ОсвітаПоль». Програма візьме на себе вирішення всіх проблем, пов'язаних зі вступом, навчанням та проживанням українських студентів у Польщі.

З’ЯВИЛОСЬ ПИТАННЯ?
СКОРИСТАЙТЕСЯ ФОРМОЮ ЗВОРОТНЬОГО ЗВ’ЯЗКУ АБО НАДІШЛІТЬ ЗАПИТ! МИ З РАДІСТЮ ВІДПОВІМО НА ВСІ ВАШІ ЗАПИТАННЯ ТА УТОЧНЕННЯ!