Новини

10 Січня, 2018
Топ-5 перспективних професій
Топ-5 перспективних професій

 

Кожен випускник не раз задавав собі питання: яку ж професію обрати. Адже ринок праці змінюється надзвичайно швидко. Ті спеціальності, які були популярними 5 років тому, зараз вже не є такими актуальними, як колись. Звісно, такі спеціалісти, як медичні працівники, юристи, генетики, біохіміки чи журналісти, будуть потрібні завжди. Але ми склали рейтинг 5 найбільш перспективних професій на даний момент, щоб допомогти випускникам визначитись з майбутньою професією.


1. Торгові представники


Торговий представник це не тільки продавець, який добре знає свій продукт. Якщо хочете бути успішним, мусите вільно орієнтуватися в світі нових медіа та інтернету. Це дуже важливо тому, що кожен п’ятий поляк признається, що регулярно купує різного роду продукти й послуги онлайн. Інтернет стає для багатьох фірм щораз важливішим сегментом продажу і комунікації, тому перед торговими представниками та спеціалістами у справах продажу, які розуміються також на наданню послуг за допомогою, так званих, нових медіа, розкривається все більше професійних можливостей і стежок розвитку.


2. Фінансові аналітики та фінансисти


Ця галузь доволі містка і пропонує багато різноманітних посад – існує потреба в аудиторах, бухгалтерах, податкових, інвестиційних чи страхових радниках, які добре розуміються в найновіших економічних та юридичних трендах, а також в напрямах їх змін. Більшість з них не матиме труднощів з працевлаштуванням з огляду на безперервний розвиток підприємств, впровадження інновацій і бізнес-стратегій, пристосовуваних до вимог економіки, що динамічно змінюється. Польща є також філією або центром обслуговування серединно-східних ринків для чималої кількості іноземних з фірм і міжнародних корпорацій, завдяки чому багато ключових посад у фінансових підприємствах є власне тут.


3. Спеціалісти IT сфери


Програмісти, адміністратори та технічні спеціалісти, особи, що володіють спеціалізованими знаннями про операційні системи, серверні та локальні мережі в найближчому майбутньому не повинні мати проблеми зі знаходженням місця праці. Ці професії вже декілька років належать до найбільш популярних на ринку праці. Світ комп’ютерних технологій розвивається досить швидко і буде розвиватися ще довго. Цінні для ринку є розробники мобільних програм та ігор, а також компетентні веб-спеціалісти, які займаються проектуванням, кодуванням і дослідженням корисності сторін www.

 

4. Інженери та технічні спеціальності


Роботодавці пропонують багато вакансій для інженерів і технічного персоналу. Працівник з офіційним підтвердженням кваліфікації або сертифікатами без проблеми знайде роботу як в Польщі, так і за кордоном. Практично постійно шукаються інженери будувань, техніки, технологи, механіки. Такі особи необов'язково мусять володіти вищою освітою. Великий попит є на випускників професійно-технічних шкіл, а також на осіб, які просто закінчили відповідні курси.

5. Лінгвісти або філологи іноземних мов


Разом зі швидким розвитком польського сектора сучасних послуг для бізнесу, виростає потреба в спеціалістах, що вправно володіють іноземними мовами. Крім англійських філологів, роботодавці шукають на ринку праці людей, які володіють японською, китайською, німецькою, французькою або іспанською мовами. Крім того, все більшу популярність набувають скандинавські та східноєвропейські мови. Спеціалізація здійснюється в таких галузях: викладачі, перекладачі, наукова діяльність, видавнича діяльність. В польських вишах представлений широкий вибір іноземних мов, тож кожен зможе знайти щось для себе.

Прес-центр ОсвітаПоль

www.osvitapol.info

info@osvitapol.info

З’ЯВИЛОСЬ ПИТАННЯ?
СКОРИСТАЙТЕСЯ ФОРМОЮ ЗВОРОТНЬОГО ЗВ’ЯЗКУ АБО НАДІШЛІТЬ ЗАПИТ! МИ З РАДІСТЮ ВІДПОВІМО НА ВСІ ВАШІ ЗАПИТАННЯ ТА УТОЧНЕННЯ!