Новини

30 Березня, 2020
ВСТУП 2020: АКТУАЛЬНО!
ВСТУП 2020: АКТУАЛЬНО!

Шановні абітурієнти!

Ми розуміємо, що ви хвилюєтесь щодо того, як відбуватиметься вступна кампанія цього року у зв’язку із запровадженим карантином. Яка ситуація в Україні та Польщі? І як це може вплинути на ваш майбутній вступ?

Нагадаємо, що навчальний рік для випускників 11 класів українських шкіл завершиться після отримання документів про освіту, тобто після проведення ЗНО. Про це на брифінгу 26 березня заявила в. о. міністра освіти та науки Любомира Мандзій. За її словами,  цьогорічне ЗНО буде проведене   в будь якому випадку, а його терміни залежатимуть від термінів карантину, а от державну підсумкову атестацію для випускників дев'ятих класів відмінять. Якщо учні повернуться за парти у травні, то ЗНО відбудеться в другій половині червня. Якщо карантин закінчиться на початку червня – то ЗНО здаватимуть в кінці червня - на початку липня. Відповідно буде перенесена і вступна кампанія до вищих навчальних закладів в Україні.

Щодо вступної кампанії в Польщі,  жодної офіційної інформації щодо змін у перебігу вступу немає і вузи відкривають реєстрації на 2020-2021 навчальний рік. Єдина можлива зміна  - це продовження терміну вступного процесу.  Про це неодноразово повідомляв міністр науки і освіти Польщі Ярослав Говін. Дана  можлива зміна буде додатковим позитивним фактором для абітурієнтів з України у цій ситуації.

ОсітаПоль постійно моніторить  ситуацію в освітній сфері Польщі та України,  безпосередньо взаємодіючи з польськими навчальними закладами  для того, щоб забезпечити нашим абітурієнтам зручний та гарантований вступ до обраних вузів, технікумів та ліцеїв. Вступна  кампанія для українських абітурієнтів в польські вузи, технікуми та ліцеї відбувається у звичному режимі, враховуючи  зміщення  термінів ЗНО та перенесення закінчення навчального року в Україні.

То ж, якщо ви плануєте навчатись в Польщі, карантин – не причина відкладати важливі справи на потім.  Проконсультуватись, обрати вуз, вивчити польську мову, а також подати заявку на вступ можна ON-LINE. До того ж на період карантину діють знижки.

Всі актуальні новини ми публікуємо на сайті в розділі НОВИН, а також в наших соціальних мережах - Facebook, Instagram.

На час карантину, з метою консультацій з питань що стосуються вступу, навчання, проживання в Польщі та інших актуальних питань слід контактувати з інформаційно-консультаційним центром ОсвітаПоль: (044) 584-49-26,  (097) 747-64-02,  (050) 437-28-03  info@osvitapol.info

Зберігайте спокій та будьте здорові!


Отримати вичерпні відповіді та фахові консультації  стосовно навчання та проживання в Польщі  ви можете у фахівців Програми «ОсвітаПоль».  Приймайте зважені рішення!

Прес-центр ОсвітаПоль™:

(044) 584-49-26,  (097) 747-64-02,  (050) 437-28-03

info@osvitapol.info, www.osvitapol.info

З’ЯВИЛОСЬ ПИТАННЯ?
СКОРИСТАЙТЕСЯ ФОРМОЮ ЗВОРОТНЬОГО ЗВ’ЯЗКУ АБО НАДІШЛІТЬ ЗАПИТ! МИ З РАДІСТЮ ВІДПОВІМО НА ВСІ ВАШІ ЗАПИТАННЯ ТА УТОЧНЕННЯ!