Новини

29 Жовтня, 2020
Страхи майбутнього студента
Страхи майбутнього студента

Закінчення школи, вступ до вищого навчального закладу та переїзд до Польщі звісно викликають небезпідставне хвилювання ще у вчорашніх учнів. Початок дорослого самостійного життя без батьків у новій країні лякає молодих людей. Проте якщо підійти з розумом і зважено до навчання в Польщі, то можна звести до мінімуму ці страхи.

5 поширених страхів українських студентів, що їдуть до Польщі

  1. Страх не зрозуміти оточення та бути незрозумілим.
    Іншомовне оточення дійсно лякає, здається, що молода людина з іншої країни може в ньому просто загубитися. Проте якщо добре підготуватися до навчання, цей фактор можна викреслити зовсім. Курси польської мови у групі чи індивідуальні заняття по Skype від «ОсвітаПоль» з викладачем, носієм мови, добре підготують студента, дозволять вивчити мову до потрібного рівня. Перегляд фільмів, прослуховування музики польською, спілкування з її носіями допоможуть вивчити живу розмовну мову, щоб потім почувати себе впевнено. А ще потрібно якнайбільше просто розмовляти вголос на польській!
  2. Страх туги за домівкою та страх самостійного життя.
    Домашнім дітям, які зрідка від’їжджали з дому й зовсім не подорожували, може дійсно бути важко розлучитися з рідним містом, батьківською хатою. Проте якщо ви любите подорожі, без проблем їздите до санаторіїв, таборів без батьків, то туга за домівкою не буде значною. Цікаве й насичене студентське життя затягне у вир, сумувати часу не буде.
    Важливо й зрозуміти, що тепер студенту доведеться самому дбати про своє харчування, прати речі, організовувати свій день, щоб все встигнути. Звісно, в гуртожитках для цього є все необхідне – пральні машина автомат, кухні, щоб готувати їжу, варто лиш уміти цим скористатися. Тому вдома варто потренуватися до самостійного життя: самому прокидатися й збиратися до школи, навчитися готувати основні страви, обходити себе самостійно, т.п. Так майбутній студент прибере не лише свої страхи, а переживання батьків, що їх дитина не буде голодною, все встигатиме. При розумному підході часу буде достатньо для всього!
  3. Страх мати низький рівень знань, бути не готовим.
    Іноді українські абітурієнти переживають, що вони мають нижчу підготовку й рівень знань, у порівнянні з польськими студентами. Такі переживання часто безпідставні. Рівень знань українського учня, що добре навчається у школі, розвивається, бере участь у різних олімпіадах та подібних заходах, є на високому рівні, що зробить його одним із найкращих учнів на потоці. У цьому питанні все дуже індивідуально.
  4. Страх не знайти улюблених харчових продуктів, потрібних ліків.
    Насправді в Польщі є практично всі аналоги наших лікарських препаратів, у магазинах продаються за доступними цінами якісні харчові продукти в широкому асортименті, сучасна техніка, косметика, побутові товари. Польща, як європейська країна, має багато пропозицій, проте знана вона й польськими цінами, які доступні для українців.
  5. Страх бути не влитися в колектив, не зрозуміти культуру.

Дійсно, молода особистість проживатиме й навчатиметься в іншій країні, серед людей іншої нації, культури, звичаїв. Та чи є це проблемою? Прочитайте про Польщу якомога більше, поцікавтесь їх культурою перед від’їздом. Поважайте їх звичаї й традиції, дотримуватися їх правил, будьте ввічливі. Не бійтесь ставити питання та не уникайте відповідей, коли й до вас звертаються. При такому відношенні поляки завжди допоможуть і підкажуть, будуть добре до вас ставитись. Підготуйте цікаву інформацію й про свій народ для них, щоб познайомити іноземців з самобутньою українською культурою, звичаями та традиціями. Культурний обмін це завжди цікаво!

Якщо не готуватися до навчання в Польщі, то ці страхи дійсно можуть бути небезпідставні. Проте для своїх учасників програма «ОсвітаПоль» зводить ці побоювання до мінімуму. До від’їзду на навчання ми готуємо абітурієнтів, надаємо вичерпну інформацію, щодо умов проживання, навчання, вимог навчального закладу, т.п. Після приїзду до Польщі ми знайомимо наших студентів з містом, ВНЗ, гуртожитком, правилами користування транспортом, банківською картою, магазинами і т.п. Також наші координатори на місцях активно допомагають студентам у вирішенні побутових, навчальних, візових питань. Разом з «ОсвітаПоль» навчання в польських університетах стає значно простішим!

Отримати вичерпні відповіді та фахові консультації, стосовно освіти в Польщі, ви можете у фахівців Програми «ОсвітаПоль». Приймайте зважені рішення!
Пресцентр ОсвітаПоль™
(044) 584-49-26
(097) 747-64-02
(050) 437-28-03
info@osvitapol.info
www.osvitapol.info

З’ЯВИЛОСЬ ПИТАННЯ?
СКОРИСТАЙТЕСЯ ФОРМОЮ ЗВОРОТНЬОГО ЗВ’ЯЗКУ АБО НАДІШЛІТЬ ЗАПИТ! МИ З РАДІСТЮ ВІДПОВІМО НА ВСІ ВАШІ ЗАПИТАННЯ ТА УТОЧНЕННЯ!