Новини

22 Квітня, 2021
Зарплати випускників в Польщі
Зарплати випускників в Польщі

 Скільки заробляють випускники в Польщі?

Це питання є дуже важливим, адже  багато хто прагне залишитися тут працювати, оскільки середня заробітна плата в Польщі є вищою, ніж у її східних сусідів.

 Освіта, яку можна отримати в Польщі, є не тільки якісною і престижною, а й дуже перспективною.

Студенти починають працювати або підробляти ще в процесі навчання. Ті, хто планує продовжувати навчання на магістратурі, намагаються поєднувати навчання і роботу, але частіше за все з неповною зайнятістю.

Звичайно ж, зарплата залежить від напрямку, який вибирають студенти. На показник середньої зарплати так само мають вплив майстерність працівника, досвід, розмір підприємства і навіть регіон або місто.

Тепер одні з найвищих зарплат мають випускники факультетів, пов'язаних з IT сферою. Брак таких фахівців є проблемою не тільки в Польщі, а й в країнах ЄС. Таким чином зростає затребуваність кваліфікованих "айтішників". В середньому такі фахівці заробляють від 6000 до 15000 злотих на місяць.

 Сфера торгівлі. Цей напрямок охоплює безліч різних спеціальностей: від продавця до керівника компанії. Досить затребуваними є менеджери з продажу і маркетологи. Середній заробіток по закінченню бізнес-школи становить 8000 злотих.

 Високі позиції займають і технічні спеціальності. З таким дипломом можна отримувати по 5 тис. злотих щомісяця.  Лідерами серед університетів в даній галузі, вже не перший рік, стають Uniwersytet Jagielloński та Uniwersytet Warszawski.

 Ще однією цікавою освітньою пропозицією є фінанси, банківська справа або економіка. Випускники з вищою економічною освітою можуть розраховувати на стартову ставку від 3000 злотих.

 Логісти також мають хорошу перспективу працевлаштування та кар'єрного росту. Вже на початку кар'єри можна отримувати від 3000 злотих.

 Знанням англійської зараз мало кого здивуєш, а ось китайська чи японська, німецька чи французька дуже затребувані на ринку праці. У філологів заробіток стартує від 2000 злотих.

 Більшість польських університетів сприяє працевлаштуванню своїх випускників. Про Бюро кар'єри, про те, як правильно скласти резюме та заявити про себе, а також про ресурси для пошуку роботи читайте в наших наступних статтях.


Отримати вичерпні відповіді та фахові консультації стосовно освіти в Польщі, ви можете у фахівців Програми «ОсвітаПоль»

Пресцентр ОсвітаПоль™
(044) 584-49-26
(097) 747-64-02
(050) 437-28-03
info@osvitapol.info
З’ЯВИЛОСЬ ПИТАННЯ?
СКОРИСТАЙТЕСЯ ФОРМОЮ ЗВОРОТНЬОГО ЗВ’ЯЗКУ АБО НАДІШЛІТЬ ЗАПИТ! МИ З РАДІСТЮ ВІДПОВІМО НА ВСІ ВАШІ ЗАПИТАННЯ ТА УТОЧНЕННЯ!