Новини

06 Травня, 2021
Що вивчають на факультеті «Європеїстика»?
Що вивчають на факультеті «Європеїстика»?

Європеїстика - це наука про поточний розвиток європейської інтеграції. Навчання за цією спеціальністю пропонують вищі навчальні заклади Європи.

Спеціаліст цього напрямку - це знавець історії, культури, дипломатії, економіки та законів європейських країн, який допомагає краще розуміти те, що відбувається на міжнародній арені.

 Така спеціальність має попит на європейських ринках праці та є досить популярною.

 Факультет охоплює безліч спеціальностей:

  • Європеїстика
  • Європейська інтеграція
  • Менеджер європейських проєктів
  • Підприємницька діяльність
  • ЄС в міжнародних відносинах
  • Зовнішня політика Європейського Союзу та інші.

 В процесі навчання студенти зможуть вивчити діяльність європейських інституцій, їх юридичні й фінансові аспекти функціонування, отримають навички з підготовки та реалізації проєктів, що фінансуються ЄС. Основними предметами будуть політологія, економіка, культурологія, міжнародні відносини та історія.

 Європеїстика підходить тим, хто любить історію і культуру, цікавиться економікою і дипломатією країн Європи.

 Великим плюсом при навчанні є знання мов європейських країн. Уміння знаходити спільну мову в спірних питаннях та їх вирішенні. Навички ведення переговорів та уміння працювати в команді теж буде цінною особистісною якістю.

 Знайти роботу за фахом не складно, в основному вона представлена в широкому спектрі державних управлінських спеціальностей, комерційних структур та юридичних компаній.

 Найбільш цілеспрямовані марять про таку професію як дипломат.

Дипломати проводять переговори із зарубіжними колегами від імені уряду або від імені інших державних органів, відстоюють зовнішні та внутрішні інтереси країни в міждержавних організаціях.

 Працювати з такою освітою можна і політологом. Головним завданням є вивчення політичної системи, відносин з владою та державного ладу. Політологи знаходять собі застосування як в журналістиці, так і в компаніях з розробки різних політичних технологій.

 Працівник консульства. В їх обов'язки входить розвиток широких зв'язків і контактів з урядом, видача паспортів і віз, представлення інтересів країни за кордоном на державному рівні.

 Робота в ЗМІ та видавництвах.

 Європеїстика вважається відносно новим і досить цікавим напрямком. Для абітурієнтів, з бажанням просуватися по кар'єрних сходах вона послужить відмінною спеціальністю. Працівники такої сфери дуже цінуються на міжнародному ринку й отримують хорошу зарплату. Існують відмінні перспективи як в урядових організаціях, так і в транснаціональних компаніях.


Отримати вичерпні відповіді та фахові консультації стосовно освіти в Польщі, ви можете у фахівців Програми «ОсвітаПоль»

Пресцентр ОсвітаПоль™
(044) 584-49-26
(097) 747-64-02
(050) 437-28-03
info@osvitapol.info

 

 

З’ЯВИЛОСЬ ПИТАННЯ?
СКОРИСТАЙТЕСЯ ФОРМОЮ ЗВОРОТНЬОГО ЗВ’ЯЗКУ АБО НАДІШЛІТЬ ЗАПИТ! МИ З РАДІСТЮ ВІДПОВІМО НА ВСІ ВАШІ ЗАПИТАННЯ ТА УТОЧНЕННЯ!