Новини

26 Травня, 2021
Королівські соляні шахти Величка і Бохнія
Королівські соляні шахти Величка і Бохнія

Однією з найвідоміших у світі  пам'яток Польщі є королівська соляна шахта у Величці. Ця соляна шахта - воістину незвичайне природне явище, яке одним з перших у світі було внесено до списку всесвітньої спадщини ЮНЕСКО.

В Бохні знаходиться не менше відвідувана шахта, однак вона трохи менше за розмірами, ніж у Величці.

Щорічно близько мільйона туристів відвідують це місце, щоб побувати у соляних старовинних камерах, помилуватися соляними скульптурами, озерами та підземними каплицями.

Королівська соляна шахта Величка знаходяться біля міста Краків. Роботи в ній велися ще в VIII столітті. Соляна шахта досить рано виявилася не тільки джерелом доходів, а й туристичним місцем, позаяк вже в середньовіччі туди приходили перші відвідувачі. Серед них був навіть Микола Коперник і Фредерік Шопен.

Старовинні камери знаходяться на глибині 64 - 135 метрів і з'єднані проходами завдовжки двох кілометрів. Тут можна побачити "природні декорації" - сталактити і сталагміти, а також неймовірні соляні скульптури.

Туристи можуть скористатися послугами спа під землею, спробувати новаторські лікувальні процедури й навіть залишитися на ніч в підземних камерах.

Для любителів екстриму тут  також є цікаві заняття. Наприклад, катання на човні по залитому водою глибокому провалу шахти або проходження "стежки шахтарів". Перед цим, екстремалам необхідно пройти обов'язковий медичний огляд, потім туристам видають костюми та каски й формують в групи не більше 10 осіб. Цей екстремальний маршрут складає близько 6 кілометрів і  туристи можуть пройти по найвіддаленіших  галереях шахти.

Щоб повністю зануритися в історію і дізнатися про походження та розвиток шахти, відвідувачі мають можливість здійснити подорож у часі, завдяки мультимедійної експозиції.

У соляній шахті часто проходять музичні фестивалі, концерти, весілля, бали та театральні вистави. А в найвідомішій підземній каплиці Святої Кінги, де навіть величезні люстри вирізані з солі, під час релігійних свят проводять богослужіння.


Отримати вичерпні відповіді та фахові консультації стосовно освіти в Польщі, ви можете у фахівців Програми «ОсвітаПоль»

Пресцентр ОсвітаПоль™
(044) 584-49-26
(097) 747-64-02
(050) 437-28-03
info@osvitapol.info

 

З’ЯВИЛОСЬ ПИТАННЯ?
СКОРИСТАЙТЕСЯ ФОРМОЮ ЗВОРОТНЬОГО ЗВ’ЯЗКУ АБО НАДІШЛІТЬ ЗАПИТ! МИ З РАДІСТЮ ВІДПОВІМО НА ВСІ ВАШІ ЗАПИТАННЯ ТА УТОЧНЕННЯ!