Новини

17 Вересня, 2021
Робота для студента: як і де шукати?
Робота для студента: як і де шукати?

Робота для студента: як і де шукати?


І ось настає довгоочікуваний момент. Студенти переїжджають до Польщі, йдуть в університети, енергія б'є через край і хочеться повністю пізнавати цей світ ... Однак не у всіх є кошти втілити свої мрії. І можливість мати додаткові доходи є дуже привабливою.
Саме тому, багато хто замислюється про пошук роботи, так як у багатьох університетах студенти не сильно завантажені парами. У Польщі навчання розраховане більше на самостійність і самоконтроль.


Студенти, які навчаються в польських вузах, мають масу можливостей для заробітку. Однак дуже часто молодь зупиняє необізнаність в даному питанні: чи можна легально працевлаштуватися студенту? Що для цього потрібно і скільки можна заробити?
Польща має багато нюансів працевлаштування, в залежності від типу перебування в країні. Це або віза, або карту побиту. Якщо студент перебуває в Польщі на підставі студентської візи, то ніяких додаткових документів для роботи від нього не вимагається. Студенти можуть працювати і під час канікул, і під час навчання. Головне, щоб робота не заважала і не заміняла навчання.


Як і де студенту шукати роботу?


Багато польських працедавців зацікавлені в тому, щоб набирати студентів на практики і "робити" з них фахівців, які надалі будуть працювати в цій фірмі. Також роботодавці, які мають у штаті студентів, мають певні податкові пільги.
У кожному вузі існує "Бюро кар'єри, куди кожен студент може звернутися за допомогою в пошуці роботи або практики.


На початковому етапі наявність найцікавіших пропозицій залежить від сезону і географії.Тому мова піде про не кваліфіковану роботу.
- Це може бути робота няні
- мерчендайзера
- Офіціанта чи бармена
- завжди потрібні продавці
- І працівники складів


Студенти з хорошим знанням польської мають переваги й можуть влаштуватися на роботу співробітниками call-центрів, секретарями та працівниками готельної сфери. Варто пам'ятати, що якісно оформлене резюме - це запорука успіху!
Мінімальною заробітною платою для студентів в Польщі вважається сума у 2250 злотих на місяць або 14,7 злотих за годину (особи, які не досягли 25 років, податки не платять).
Найбільш зручними і поширеними сайтами для пошуку роботи є: LinkedIn, Pracuj.pl, Poland2day (https://poland2day.com/ru/) і Jooble (https://pl.jooble.org/praca .. .).


Отримати вичерпні відповіді та фахові консультації стосовно освіти та проживання студентів в Польщі, ви можете у фахівців Програми «ОсвітаПоль»
(097) 747-64-02
(050) 437-28-03
info@osvitapol.info

 

З’ЯВИЛОСЬ ПИТАННЯ?
СКОРИСТАЙТЕСЯ ФОРМОЮ ЗВОРОТНЬОГО ЗВ’ЯЗКУ АБО НАДІШЛІТЬ ЗАПИТ! МИ З РАДІСТЮ ВІДПОВІМО НА ВСІ ВАШІ ЗАПИТАННЯ ТА УТОЧНЕННЯ!