Новини

13 Листопада, 2020
Сертифікований іспит з польської мови
Сертифікований іспит з польської мови

Сертифікат, що підтверджує високий рівень знань польської, як іноземної, потрібен тим, хто прагне отримати вищу освіту в Польщі, переїхати до країни на ПМП, офіційно працювати тут чи розпочати власний бізнес. Проте нововведення 2019 року зробило сертифікат рівня С1 бажаним практично для кожного українського абітурієнта, адже він надає право іноземцю претендувати на безкоштовні місця в державних вишах Польщі. Що ж він з себе представляє, розглянемо детальніше.

З чого складається сертифікований іспит?

Сертифікований іспит із польської можна скласти в спеціальних закладах лише кілька раз на рік  після своєчасної реєстрації та оплати вартості іспиту. Ціна варіюється від 90 до 180 євро, що залежить від рівня складності іспиту.

Подати анкету можуть особи від 14 до 17 років, які будуть складати іспит, адаптований для дітей та підлітків.  А скласти екзамен на рівні С1 та С2 можуть особи лише від 18 років.

На проходження іспиту комісія дає достатній проміжок часу, що залежить від рівня складення іспиту. Так, розглянемо структуру іспиту і виділений на неї час на прикладі рівня С1. На проходження всіх завдань комісією відводиться 260 хвилин, а складаються вони з двох частин: письмової та усної. Усна частина триває не більше 20 хвилин, за які потрібно розповісти текст, що було складено на основі текстових чи графічних матеріалів.

Письмова частина триває до 240 хвилин і складається з чотирьох етапів:

  1. Аудіювання – прослуховування запису, а потім відзначення правильних відповідей, заповнення прогалин в тексті, написання відповідей на запитання. Перевіряється розуміння тексту на слух.
  2. Розуміння письмового тексту. Текст читається, а потім за ним відповідають на питання, відзначають правильні відповіді. Перевіряється розуміння письмового тексту.
  3. Граматика – відзначаються правильні відповіді з граматичних завдань у вигляді тестів. Перевіряється розуміння використання граматичних форм у потрібній ситуації.
  4. Написання тексту – потрібно написати текст на поставлену загальну тему, яка не вимагає глибоких знань даної тематики. Перевіряється вміння формулювати думку у письмовій формі.

Кожний етап письмової частини для рівня С1 максимально оцінюється у 40 балів, загальна максимальна кількість балів – 160. За усну частину – 40 балів максимально. Для успішного складення іспиту потрібно набрати більш ніж 50% від максимальної кількості балів. Якщо результат незадовільний, протягом 21 дня є можливість перескласти письмову частину, заплативши 20 євро.

Цікаво, що отримати  сертифікат певного рівня можна і без іспиту, якщо особа має на руках документ, що засвідчує проходження навчання в польській середній школі, гімназії або ВНЗ, та атестат зрілості. Для цього потрібно заповнити відповідну заяву й надіслати її до державної комісії, разом із копією свідоцтва про освіту. Сплата за отримання сертифікату без іспиту – 20 євро.

Де можна скласти сертифікований іспит з польської та як до нього підготуватися?

Скласти сертифікований іспит можна у відповідних інституціях в Польщі, а також в Україні. 

Якісно й ефективно підготуватися до іспиту можна лише з дипломованими викладачами, які мають потрібну кваліфікацію, досвід. Саме такі професійні викладачі працюють у мовних школах «ОсвітаПоль» та проводять індивідуальні заняття з польської мови по Skype. Ефективність таких занять підтверджена успішним складенням іспитів нашими учнями, а також їх легкою адаптацією та навчанням в закладах Польщі.

Отримати вичерпні відповіді та фахові консультації, стосовно освіти в Польщі, ви можете у фахівців Програми «ОсвітаПоль». Приймайте зважені рішення!
Пресцентр ОсвітаПоль™
(044) 584-49-26
(097) 747-64-02
(050) 437-28-03
info@osvitapol.info
www.osvitapol.info

З’ЯВИЛОСЬ ПИТАННЯ?
СКОРИСТАЙТЕСЯ ФОРМОЮ ЗВОРОТНЬОГО ЗВ’ЯЗКУ АБО НАДІШЛІТЬ ЗАПИТ! МИ З РАДІСТЮ ВІДПОВІМО НА ВСІ ВАШІ ЗАПИТАННЯ ТА УТОЧНЕННЯ!