Новини

01 Березня, 2024
Академія, Вища Школа чи Університет – в чому різниця?
Академія, Вища Школа чи Університет – в чому різниця?
Майбутні абітурієнти польских вузів часто запитують, чому вищі навчальні заклади Польщі мають різні назви. Як ці назви впливають на статус університету і чи впливає це на якість отриманої освіти?
 
Як такої, різниці немає, оскільки формальна назва університету не визначає ні його престижу, ні отриманого диплома, ні рівня знань. Але незначні відмінності все ж існують.
 
Принципова відмінність полягає в кількості спеціальностей і програм навчання, запропонованих університетом, а також у сфері застосування різних галузей і напрямку освіти, які можуть бути вузькими або фундаментальними.
 
Університети Польщі поділяються на три основні категорії:
УНІВЕРСИТЕТ
АКАДЕМІЯ
ВИЩА ШКОЛА
Є також колегіуми та політехніки.
 
Колегіумом у Польщі, зазвичай, називають або відділення університету, або філію університету, який викладає на першому рівні вищої освіти, тобто готує бакалаврів.
 
Політехніка - це вищий навчальний заклад, який може присвоїти докторський ступінь, щонайменше, з 6 дисциплін у галузі технічних наук.
 
Вища школа - стандартна назва вищих навчальних закладів Польщі. Це університет, де ви можете здобути ступінь бакалавра, інженера та магістра в одній або кількох галузях. Більшість вищих шкіл є приватними, зі ступенем магістра.
 
Університетом можуть називатися лише ті вузи, які дають ступінь доктора, щонайменше, з 10 дисциплін, у тому числі з двох гуманітарних, природничо-математичних, економіко-правових та соціальних.
 
Академія - є установою, яка вповноважена присуджувати докторський ступінь, принаймі, з 2 дисциплін. У порівнянні з університетами, академії пропонують менше спеціальностей і напрямків.
 
У зв'язку з реформою вищої освіти в Польщі, деякі навчальні заклади повинні називатися по-іншому, відповідно до визначених критеріїв, але було вирішено, що існуючі історичні назви будуть збережені й надалі.

Отримати вичерпні відповіді та фахові консультації стосовно освіти в Польщі, ви можете у фахівців Програми «ОсвітаПоль».
Пресцентр ОсвітаПоль™
(044) 584-49-26
(097) 747-64-02
(050) 437-28-03
info@osvitapol.info
www.osvitapol.info
З’ЯВИЛОСЬ ПИТАННЯ?
СКОРИСТАЙТЕСЯ ФОРМОЮ ЗВОРОТНЬОГО ЗВ’ЯЗКУ АБО НАДІШЛІТЬ ЗАПИТ! МИ З РАДІСТЮ ВІДПОВІМО НА ВСІ ВАШІ ЗАПИТАННЯ ТА УТОЧНЕННЯ!