Новини

16 Березня, 2020
Вибір міста навчання в Польщі: пріоритетні напрями
Вибір міста навчання в Польщі: пріоритетні напрями

 

Протягом 3-5 років навчання в Польщі українські студенти поступово адаптуються до міста, в якому вчаться. Тут вони обживаються, знайомляться з оточенням, знаходять першу роботу та починають розвиватись професійно. Після закінчення ВИШу більша частина випускників так і залишається жити в тому регіоні, де навчалися, тому вибір міста є дуже важливим для подальшої кар’єри молодого фахівця. Тож чи варто віддавати перевагу навчальним закладам, що знаходяться в регіонах, де професійний розвиток є обмеженим?

Східні регіони Польщі – вдалий вибір для навчання чи ні?

Польща за площею території займає 10 місце в Європі, складається з 16 воєводств. Кожен регіон цієї держави має свої особливості розвитку, рівень середньомісячної зарплати та безробіття. Найслабшими в економічному плані є східні регіони Польщі, до яких входять Любельщина , Жешувщина, Білосточина. Рівень безробіття тут вище середнього показника в державі.

Територіальна близькість східних регіонів Польщі до України зробила їх одним з найпопулярніших напрямів для отримання європейської вищої освіти серед українців. Проте чи варто спокушатися на малу відстань до місця навчання, тоді коли вирішується майбутнє?! Здобувши освіту на сході країни та адаптувавшись до нового оточення, молодий фахівець змушений буде знову переїжджати до іншого міста, регіону, щоб мати більші шанси для професійного розвитку.

Перспективні регіони для навчання в Польщі

Найбільш цікавими для отримання європейського диплому про вищу освіту є регіони, що мають стабільний економічний розвиток та гарну перспективу на майбутнє. Варшава, як столиця Польщі, є безперечним лідером, що показує високі стабільні показники розвитку, має найвищий рівень заробітної плати та низький рівень безробіття.

Проте не лише в столиці є гарні перспективи для професійної кар’єри молодих фахівців. «ОсвітаПоль» рекомендує абітурієнтам та їх батькам звернути увагу на наступні розвинені міста Польщі, що мають гарні освітні пропозиції:

  • Краків;
  • Вроцлав;
  • Познань;
  • Гданськ;
  • Лодзь;
  • Щецин.

На сьогоднішній день вибір вузів та спеціальностей в Польщі дуже широкий. Після зниження цін на навчання в державних університетах вибрати дійсно є з чого, тож підходити до цього питання потрібно вкрай розсудливо, консультуючись із фахівцями напрямку.

Отримати вичерпні відповіді та фахові консультації, стосовно освіти в Польщі, ви можете у фахівців Програми «ОсвітаПоль». Приймайте зважені рішення.

Прес-центр ОсвітаПоль™

(044) 584-49-26
(097) 747-64-02
(050) 437-28-03
info@osvitapol.info
www.osvitapol.info

З’ЯВИЛОСЬ ПИТАННЯ?
СКОРИСТАЙТЕСЯ ФОРМОЮ ЗВОРОТНЬОГО ЗВ’ЯЗКУ АБО НАДІШЛІТЬ ЗАПИТ! МИ З РАДІСТЮ ВІДПОВІМО НА ВСІ ВАШІ ЗАПИТАННЯ ТА УТОЧНЕННЯ!