Новини

05 Січня, 2021
Логіст – затребувана й перспективна професія
Логіст – затребувана й перспективна професія

Професія логіст дуже популярна й затребувана сьогодні на ринку праці, що дозволяє працювати на всіх континентах, у багатьох країнах світу. З англійської мови «логістика» перекладається як «постачання», що й обумовлює основне завдання цієї професії – забезпечення вчасного постачання товару від виробника до кінцевого споживача за найменшої вартості, що вигідно обом сторонам. По суті представники напрямку задовольняють одночасно потреби і споживача, і компанії, на яку працюють.

На сьогодні вища освіта в Польщі має багато цікавих пропозицій для українців від провідних університетів, що дозволять опанувати професію логіст й мати гарні можливості на майбутнє. Поглянемо детальніше на дану спеціальність.

Цілі професії

Окрім своєчасного постачання продукції, ціль логіста – забезпечення її конкурентоспроможності, прибутковості підприємства і збільшення продажів. Для цього можуть знадобитися наступні навички: планування виробництва та продажів, постачання і при потребі розмитнення сировини, складування готової продукції, своєчасне доставлення її до споживача.

Обов’язки логіста

В залежності від рівня й специфіки компанії, об’єму відділу логістики, обов’язки спеціаліста можуть різнитися. Ми надамо базовий перелік обов’язків.

  1. Робота з документацією, реєстрами й базами.
  2. Комунікація з постачальниками сировини й споживачами товару.
  3. Формування, виконання й відстеження замовлень.
  4. Комунікація з відповідними органами: дозвільними й митними.
  5. Стеження й оптимізація роботи складського відділу.
  6. Складення маршрутів переміщення товару.

Особисті якості

Дана професія вимагає від спеціаліста аналітичного мислення, уважності й комунікабельності, адже йому необхідно постійно вести переговори з різними ланками логістичного ланцюга, миттєво розв’язувати питання, за які потрібно нести відповідальність. Знання англійської мови є обов’язковим, при цьому значним плюсом буде володіння й іншими іноземними мовами.

Місце роботи

Місцем роботи для логіста може бути відповідний відділ чи департамент у будь-якій компанії: на великому підприємстві чи заводі, в магазині одягу, супермаркеті, м’ясокомбінаті чи ресторані. Звісно, що працювати спеціаліст може й в логістичних компаніях, що займаються транспортуванням товарів, надають послуги складського зберігання, а також митних організаціях, терміналах. Працювати він може як на державні, так і на комерційні організації в Україні, Польщі чи за кордоном.

Зарплати логістів

Середня заробітна плата логістів в Україні становить 15000-20000 грн, в Польщі – 25000-35000 грн, в Німеччині – 30000-50000. Для отримання таких зарплат потрібно, звісно, мати за плечима фундамент знань з даної спеціальності (освіту, що підтверджується дипломом) та досвід роботи зі спеціальності.

Затребуваність сьогодні й у майбутньому

На тлі розвитку міжнародних відносин, інтеграції країн Європейського й Азійського простору, налагодження міжнародної комерції і зростає необхідність у професії логіста. На майбутнє ці процеси будуть лише посилюватись, тому й прогнозується потреба у даних фахівцях на десятиріччя вперед.

Сьогодні навіть логісти-новачки після закінчення навчання без проблем знаходять роботу за фахом, де мають можливість розвиватися, піднімаючись  кар’єрними сходами.


Отримати вичерпні відповіді та фахові консультації стосовно освіти в Польщі, ви можете у фахівців Програми «ОсвітаПоль». 
Пресцентр ОсвітаПоль™
(044) 584-49-26
(097) 747-64-02
(050) 437-28-03
info@osvitapol.info
www.osvitapol.info

 

 

З’ЯВИЛОСЬ ПИТАННЯ?
СКОРИСТАЙТЕСЯ ФОРМОЮ ЗВОРОТНЬОГО ЗВ’ЯЗКУ АБО НАДІШЛІТЬ ЗАПИТ! МИ З РАДІСТЮ ВІДПОВІМО НА ВСІ ВАШІ ЗАПИТАННЯ ТА УТОЧНЕННЯ!