Новини

07 Серпня, 2017
Навчання в польщі стає все популярнішим серед іноземців
Навчання в польщі стає все популярнішим серед іноземців

Президент Польщі підписав закон про Національне агентство з академічних обмінів. Агенство буде популяризувати освіту в польщі, залучаючи іноземних студентів у польські університети за допомогою стипендіальних програм, фінансування курсів іноземних мов та реклами польської освіти.

У 2016-2017 навчальному році в польських університетах нараховували 65 096 студентів з-за кордону. Це більше на 11,4% порівняно з попереднім роком. Основна група — це студенти з України (53,5 відсотка), другі – білоруси, а на третьому місці студенти з Індії. Також у Польщі навчається чимало студентів з Норвегії, Швеції, Іспанії, Росії і Туреччини. Відповідно до інформації, наданої вищими навчальними закладами, в цьому році інтерес до навчання в Польщі серед іноземців зберігається або навіть збільшується.

В Ягеллонський університет захотіли вступити 567 іноземних студентів, переважно з України та Білорусії. Поки взяли 245, це на 100 менше, ніж у минулому році. Однак набір ще не закінчений. Студенти з-за кордону можуть вступити ще в серпні і вересні.

Що впливає на зростання інтересу до освіти в Польщі? У травні 2014 року вступив в силу новий закон про іноземців, який спростив життя іноземним студентам. Перший дозвіл на тимчасове проживання для іноземних студентів надається на 15 місяців. Раніше, як правило, його надавали на рік і кожен рік студенти повинні були пройти всю процедуру знову. Тепер іноземці, які продовжують своє навчання в черговому році можуть отримати дозвіл на тимчасове проживання на три роки.

Іноземних студентів також приваблива система оплати. У 2015/2016 році студенти з-за меж ЄС повинні були заплатити 2 тис. євро за навчальний рік. Крім того, вони повинні були платити за весь період навчання. Тепер студенти можуть заплатити тільки за один семестр і плата за навчання визначається ректором. Однак сума не може бути нижче запланованої вартості навчання. Ректори багатьох університетів скористалися таким рішенням.

Прес центр ОсвітаПоль

За метеріалами poland2day

З’ЯВИЛОСЬ ПИТАННЯ?
СКОРИСТАЙТЕСЯ ФОРМОЮ ЗВОРОТНЬОГО ЗВ’ЯЗКУ АБО НАДІШЛІТЬ ЗАПИТ! МИ З РАДІСТЮ ВІДПОВІМО НА ВСІ ВАШІ ЗАПИТАННЯ ТА УТОЧНЕННЯ!