Новини

01 Квітня, 2020
Закупи за розкладом та прогулянки наодинці - Польща впроваджує нові обмеження.
Закупи за розкладом та прогулянки наодинці - Польща  впроваджує нові обмеження.

Щоб попередити поширення епідемії коронавірусу в країні, 31 березня уряд Польщі оголосив про нові правила поведінки на карантині.  Що  заборонили жителям Польщі та які є обмеження?

  1. Кількість людей, які можуть одночасно перебувати в магазині, залежить від кількості працюючих касових апаратів: на один касовий апарат – не більше трьох осіб. Тобто, якщо в магазині працює 5 касових апаратів, то одночасно робити покупки можуть не більше 15 чоловік. Від 2 квітня починає діяти вимога робити покупки виключно в одноразових рукавичках, які можна буде взяти при вході до магазину.
  2. На вулицю можна виходити лише по одному, а відстань між пішоходами чи людьми в публічних місцях – не менше 2-х метрів. Це правило не стосується лише батьків з дітьми до 13 років та людей з обмеженими можливостями, які не здатні самостійно пересуватися, та їх опікунів.
  3. Години для літніх людей. Жителі Польщі, яким більше 65 років, можуть відвідувати магазини та аптеки лише з 10.00  до 12.00 години. Це правило мінімізує контакт старших людей, які найбільш чутливі до вірусів та інфекцій,  з іншими відвідувачами громадських місць.
  4. Якщо в помешканні є особа, що перебуває на обов’язковому домашньому карантині (в ізоляції), то всі,  хто проживає в цій квартирі,  також зобов’язані перебувати на домашньому карантині.
  5. Нове обмеження стосується й найменших: діти до 18 років зможуть виходити на вулицю лише під наглядом дорослих.
  6. Заборонено відвідувати парки, сквери, пляжі та  інші зони відпочинку, орендувати міські велосипеди. Не працюватимуть перукарні, тату-салони, масажні кабінети. Надання таких послуг вдома також заборонено.
  7. Поїздки на автомобілі дозволені, але тільки з певною ціллю.

          Наголошуємо всім нашим студентам та їх батькам, які перебувають зараз в Польщі, про необхідність дотримання карантинних засобів. Просимо з розумінням поставитись до запроваджених обмежень.

         Нагадуємо, що працівники "ОсвітиПоль" працюють за звичним графіком дистанційно. Ми завжди залишаємось на зв'язку в робочий час  та готові й надалі виконувати свої зобов’язання перед вами.  Для студентів, що залишились в Польщі, працює, як завжди, цілодобова гаряча телефонна лінія Варшавського офісу ОсвітиПоль. Ми залишаємося поруч з вами й готові надати вам необхідну підтримку та допомогу в цей неспокійний час.

        Дотримуйтесь правил карантину та будьте здорові!


Отримати вичерпні відповіді та фахові консультації  стосовно навчання та проживання в Польщі  ви можете у фахівців Програми «ОсвітаПоль».  Приймайте зважені рішення!

Прес-центр ОсвітаПоль™:

(044) 584-49-26,  (097) 747-64-02,  (050) 437-28-03

info@osvitapol.infowww.osvitapol.info

З’ЯВИЛОСЬ ПИТАННЯ?
СКОРИСТАЙТЕСЯ ФОРМОЮ ЗВОРОТНЬОГО ЗВ’ЯЗКУ АБО НАДІШЛІТЬ ЗАПИТ! МИ З РАДІСТЮ ВІДПОВІМО НА ВСІ ВАШІ ЗАПИТАННЯ ТА УТОЧНЕННЯ!